Invid Skogsö Naturreservat - stora ytor - upp till sex sovrum

Välplanerat hus med mycket charm på vackra Skogsö! Villan är byggd 2004 och har tre rejäla bostadsplan med upp till sex bra sovrum och tre badrum. Mycket goda förvaringsmöjligheter. Stor härlig tomt med sol hela dagen. Attraktivt läge granne med naturreservatet och nära havet!

Monumentvägen 3
7 rum och kök
200 kvm boarea
105 kvm biarea
2735 kvm tomtarea
13 500 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

BESKRIVNING

bostadsfakta

byggnad

OMGIVNING

beskrivning

Villan präglas av stora sociala ytor och vackra fönsterpartier i alla fyra väderstreck som ger ett fint ljus och skapar härlig rymd. Entréplan fördelat på kök, matsal, vardagsrum och gästrum samt badrum. Övre plan inrymmer fyra stora sovrum, allrum, och badrum. Nedre plan inrymmer groventré med tvättstuga, allrum, badrum, ett oinrett rum samt flera förvaringsutrymmen.

Huset är beläget på en fantastisk trädgårds- och skogstomt med sol hela dagen och sjöglimt både mot både Baggensfjärden och Baggensstäket.

Entréplan:

En bred trappa leder upp till en vacker veranda under tak. Dubbeldörrar leder in till en välkomnande hall med kalkstengolv.

KÖK  MATSAL
Husets kök och matsal har fina fönsterpartier i tre väderstreck som ger ett härligt ljus. Här finns generösa arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen. Köket har köksinredning i vitt med bänkskiva i Bubinga. Här finns full maskinell utrustning med spishäll, ugn, spisfläkt, hel kyl och frys samt diskmaskin. Kyl/frys är från 2005, övriga köksmaskiner utbytta senare. En rejäl köksö finns här också. Infällda spotlights i taket. Från köket nås en stor terrass med ett mindre växthus.

VARDAGSRUM
Stort, härligt vardagsrum med pardörrar i glas mot både hall och matsal. Här finns även en fungerade kakelugn som bidrar till våningsplanets trivsamma och varma atmosfär. Från vardagsrummet nås en mysig veranda under tak.

SOVRUM
Gästrum/arbetsrum med tre fina fönster.

BADRUM
Kaklat badrum i vitt med klinkergolv. Här finns dusch med duschdörrar av glas, wc och handfat. Ett fönster ger dagsljus.

Övre plan:

ALLRUM
Ljust allrum med tre fönster och sjöglimt mellan träden.

MASTER BEDROOM
Stort Master Bedroom med fina fönsterpartier och utgång via dubbeldörrar till stor balkong med insynsskyddat läge och sol hela dagen!

SOVRUM
Ytterligare tre bra sovrum, alla med fönster i två väderstreck. Bra förvaring i rymlig klädkammare.

BADRUM
Underbart badrum med fönster i två väderstreck. Här finns ett stort hörnbadkar, dusch, handfat och wc. Med ingång från badrummet finns ytterligare en klädkammare, här kan inredas till bastu om så önskas.

Golvvärme på övervåningen.

Nedre plan:

ALLRUM
Stora öppna ytor med ett rymligt TV-rum/allrum med två fönster och en inre möblerbar hall. Tre vita garderober.

TVÄTTSTUGA
Ljus groventré och tvättstuga med två fönster. Vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkergolv. Infällda spotlights i taket. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare - båda från 2016, diskbänk och två vita garderober. I anslutning till tvättstugan ligger pannrummet med ny värmepump 2017.

BADRUM
Snyggt badrum med vitt kakel och kornblått mosaikgolv. Här finns dusch med duschdörrar av glas, wc och handfat. Infällda spotlights i taket.

FÖRRÅD
Idag finns två bra förråd och ett stort, oinrett rum som enkelt kan inredas till exempelvis sovrum eller spa.

Hela huset har parkettgolv med vattenburen golvvärme.

Ett perfekt boende för familjen som önskar ett rofyllt boende nära naturen!

bostadsfakta

Fastighetsbeteckning: Skogsö 2:34

Pris: 13 500 000 kr

Taxeringskod: 220Taxeringsår: 2016Taxeringsvärde:
Byggnad(er): 5 000 000 kr
Tomt: 5 800 000 kr

Pantsättning:
Bostaden är pantsatt. 9 pantbrev med den totala summan av 7 260 000 kr

Driftskostnad:
3631 kr/mån, varav
El: 2083 kr
Vatten/Avlopp: 469 kr
Sotning: 25 kr
Renhållning: 254 kr
Försäkring: 800 kr

Fastighetsavgift: 7 262 kr/år

Baserat på 3 personer i hushållet.

byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare

Byggår: 2004

Antal rum: 7 rum och kökBoarea: 200 Kvm, FastighetsregistretBiarea: 105 Kvm, FastighetsregistretTomtarea: 2735 Kvm, Fastighetsregistret

Stomme: Lösvirkesbyggt + stomme av träBjälklag: Mellanbjälklag i lättbetong med ingjuten golvvärmeGrundläggning: Isolerad platta på mark med ingjuten golvvärmeGrundmur: Källarväggar i lecastenTak: Tegel (plåt på verandor)Fasad: TräFönster: 3-glas

Uppvärmning: Frånluftsvärmepump med återvinning (ny värmepump november 2017)


Övrigt byggnad

Yta enligt taxeringsinformationen: 200 + 105 kvm
Bostadsytan om 200 kvm är fördelad enligt följande:
Entréplan - 105 kvm
Övervåning - 95 kvm
På övervåningen finns också 10 kvm som inte utgör bostadsyta pga snedtaket.
Biytan om 105 kvm utgörs av källarplanet


Övriga byggnader

Huvudbyggnad uppförd 2005, gästhus 2006 och förråd 2008.

Byggnadsinformation från säljarna:
Huset är platsbyggt av lösvirke med stomme av trä, tjock isolering och treglasfönster. Alla väggar i huset har plywoodskivor bakom gips. Vattenburen golvvärme på alla våningsplan.

Skorstenen provtryckt vid nybyggnation 2005. Fortlöpande sotad. Brandskyddstillsyn 2017.

omgivning

Underbart läge på vackra Skogsö! Här bor du i en lantlig, skärgårdsnära idyll invid havet med närhet till centrala Saltsjöbadens förskolor, skolor, kommunikationer och service. På Skogsö är skogen och havet alltid närvarande med fina promenadstråk och bad runt husknuten. På Skogsö finns också ett populärt stall.

Saltsjöbaden grundlades i slutet på 1800-talet när förmögna Stockholmsfamiljer bebyggde området med sommarvillor. I Saltsjöbaden är det alltid nära till skog och vatten samtidigt som det går snabbt att ta sig in till stan, ca en kvart med bil från Saltsjöbadens Centrum till Slussen.

I Saltsjöbadens Centrum finns två matbutiker, Systembolag, Apotek, blomsterbutik, flera restauranger och caféer, ett flertal butiker och bibliotek samt gym. Ett anrikt bageri med café, Kringelgården, och det mysiga caféet i gamla Handelshuset finns i Neglinge. Vid hamnen finns två fina hotell - Vår Gård och Grand Hotel - och ett par restauranger, bland annat Holmen som ligger ute på bryggan och är fullsatt ljumma sommarkvällar.

I Saltsjöbaden finns många fritidsaktiviteter för både stora och små om både sommar och vinter. Stor, fin idrottsplats med fotbollsplan och nybyggd dansstudio, tennishall (och sommartid utomhusbanor på Strandpromenaden), ishall, flera gym och nya padelbanor. Fina spår i skogarna för promenader och jogging. KSSS ordnar seglingskurser och tävlingar i hamnen. Saltsjöbaden har även en egen golfklubb med en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Här finns fina spår för längdskidåkning vintertid. Vintertid tillbringas även många fina dagar i den egna Slalombacken.

Monumentvägen 3
7 rum och kök
200 kvm boarea
105 kvm biarea
2735 kvm tomtarea
13 500 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Catharina Lager Sundberg

Ansvarig fastighetsmäklare

Intresseanmälan


Vill du veta slutpriset?
För information om hur Karlsson & Uddare behandlar dina personuppgifter, se denna sida.