Drömboende på Solsidan - charm från 1913 - villakänsla

Underbar femma i toppskick i vacker villa från 1913! Spröjsade fönster i tre väderstreck, fina materialval, modern öppen spis och en egen trädgård med sol från förmiddagen till solnedgång gör detta boende till något utöver det vanliga. Attraktivt läge med närhet till förskola, skola, Saltsjöbanan, havet och skogen!

Tunnelvägen 19
5 rum och kök
125 kvm boarea
5 963 kr/mån
6 700 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

BESKRIVNING

bostadsfakta

byggnad

föreningen

OMGIVNING

beskrivning

Mycket charmig etagevåning i toppskick! Bostaden har genomgående vitmålade väggar och vackra trägolv med sekelskiftescharmen bevarad i vackra spröjsade fönster. Fönster i tre väderstreck - här flödar solen in! Vattenburen golvvärme i hela lägenheten. Egen trädgård i söderläge med gräsmatta och trätrall. 

ENTRÉPLAN

VARDAGSRUM & KÖK

Ljust, härligt rum med fönster i två väderstreck. Fungerade öppen spis med platsbyggd förvaring för ved. 

Fint kök i vitt med påkostad bänkskiva av corian och vitt kakel över bänk. Här finns induktionshäll, ugn, microugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys samt spisfläkt. Bra arbetsytor och gott om förvaring i de många skåpen. Fint vitrinskåp och en köksö (går att flytta för den som önskar). Infällda spotlights i taket.

BADRUM

Snyggt badrum i vitt och grått med dusch, vägghängd wc och handfat med kommod. Golvvärme.

SOVRUM

Ett stort rofyllt sovrum med underbart burspråk. Bra förvaring i hel garderobsvägg. Detta rum kan också disponeras som vardagsrum eller matsal. Infällda spotlights i taket.

Ett mindre sovrum med lugnt och fint läge mot trädgården. Hel garderobsvägg i vitt.

Vacker fiskbensparkett på hela övre planet.

NEDRE PLAN

ALLRUM

Ljust allrum med utgång genom pardörrar i glas till trädgården. Förvaring under trappan. Trappstegen är belysta - vackert om kvällen!

SOVRUM 
Två fina sovrum, båda med garderober och med utgång till trädgården. 

Fina ekgolv  och infällda spotlights i allrum och sovrum.

BADRUM
Underbart badrum! Stort och exklusivt badrum med marmor på väggar och på golv (golvvärme). I badrummet finns vägghängd wc, handfat med kommod och stor infälld spegel, dusch bakom glasvägg och det finaste badkar vi sett! Praktisk tvättstuga i ena delen av badrummet, gömt bakom ett draperi. Här finns tvättmaskin och torktumlare och extra förvaringsutrymme. Infällda spotlights i taket.

UTEPLATS

Till bostaden hör en underbar liten trädgård med sol från förmiddagen och till solnedgång. Här finns en stor altan med trätrall och eldriven markis samt en gräsmatta inramat av en thujahäck. 

Ett riktigt drömboende!

bostadsfakta

Lägenhetsnummer: 2 / 1002

Pris: 6 700 000 krAvgift: 5963 kr Inkl Värme, vatten, sophämtning, parkeringsplats och förråd.Antal rum: 5 rum och kökBoarea: 125 Kvm, enligt föreningen

Andelstal förening: 23.5244 %

Pantsättning: Bostaden är pantsatt

Driftskostnad:
949 kr/mån, varav
El: 550 kr
Försäkring: 399 kr

Baserat på 4 personer i hushållet.

byggnad

Byggår: 1913Byggår kommentar: Fastigheten totalrenoverades 2011-2012

Energideklaration:
Utförd 2013-03-05
Energiprestanda: 68 kWh/m2

föreningen

Brf Solsidan 4

Huset är ursprungligen byggt 1913, men totalrenoverat och ombyggt 2011-2012 till bostadsrätter. Större delen av husets fasad, inkl fönstren, är ommålad sommaren 2020.

I föreningen finns fem lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt.

Till varje bostad hör ett förråd.

Parkeringsplatser på gemensam uppfart. Den här lägenheten har även tillgång till elstolpe för motorvärmare alternativt möjlighet att dra ut laddning till elbil (bostadsrättsinnehavaren betalar själv för elen.)

Cykelparkering innanför planket.

Viss gemensam trädgårdsutrustning finns, bland annat elektrisk gräsklippare.

omgivning

Saltsjöbaden grundlades i slutet på 1800-talet när förmögna Stockholmsfamiljer bebyggde området med sommarvillor. I Saltsjöbaden är det alltid nära till skog och vatten samtidigt som det går snabbt att ta sig in till stan, ca en kvart med bil från Saltsjöbadens Centrum till Slussen. 

Solsidan har direkt närhet till hav och skog och Erstavik inom gångavstånd. I närheten finns gym, sushi och frisör samt förskola. Vid stationen finns också en mysig restaurang.

I Saltsjöbadens Centrum finns två matbutiker, Systembolag, Apotek, blomsterbutik, flera restauranger och caféer, ett flertal butiker och bibliotek samt gym. Ett anrikt bageri med café, Kringelgården, och det mysiga caféet i gamla Handelshuset finns i Neglinge. Vid hamnen finns två fina hotell - Vår Gård och Grand Hotel - och ett par restauranger, bland annat Holmen som ligger ute på bryggan och är fullsatt ljumma sommarkvällar.

I Saltsjöbaden finns många fritidsaktiviteter för både stora och små om både sommar och vinter. Stor, fin idrottsplats med fotbollsplan och nybyggd dansstudio, tennishall (och sommartid utomhusbanor på Strandpromenaden), ishall, flera gym och nya padelbanor på IP. Fina spår i skogarna för promenader och jogging. KSSS ordnar seglingskurser och tävlingar i hamnen. Saltsjöbaden har även en egen golfklubb med en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Här finns fina spår för längdskidåkning vintertid. Vintertid tillbringas även många fina dagar i den egna Slalombacken.

Tunnelvägen 19
5 rum och kök
125 kvm boarea
5 963 kr/mån
6 700 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Catharina Lager Sundberg

Ansvarig fastighetsmäklare

    Intresseanmälan


      Vill du veta slutpriset?
      För information om hur Karlsson & Uddare behandlar dina personuppgifter, se denna sida.