Sjöutsikt - högt toppläge vid Norr Mälarstrand -Två sovdelar

Vacker utsikt snett ner mot Norr Mälarstrands vatten och grönska. Trevlig planlösning med två sovdelar, rymligt vardagsrum och påkostat kök. Härlig takrymd och stora fönster. Unik gård med prunkande trädgård, utemöbler och grill med utsikt mot Norr Mälarstrand. Populär förening med god ekonomi.

John Ericssonsgatan 5, 4tr
2 rum och kök
43 kvm boarea
1 963 kr/mån
3 750 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Budgivning pågår
Visa budlistan

BESKRIVNING

bostadsfakta

byggnad

föreningen

OMGIVNING

beskrivning

Lägenheten har ett härligt och lugnt läge på John Ericsonsgatans nedre del vid Norr Mälarstrand. Högt fritt läge med sned sjöutsikt. Här känner du doften av nybakat från Petit France mittemot på andra sidan gatan. Den unika gården är öppen mot Norr Mälarstrand och har sjöglimt ner mot Riddarfjärden. Trädgården är välskött och föreningens stolthet med sin grönska av blommor, buskar och fruktträd samt gräsmatta. Här finns också sittplatser och en grill i charmig berså samt flera odlingslotter. En aktiv trädgårdsgrupp har skött trädgården som uppskattas av många.

Eftertraktat läge vid Norr Mälarstrands vatten och grönska med strandpromenad längs hela Kungsholmen. Trevliga restauranger och caféer i kvarteren samt vid kajen vid Kungsholmstorg. Både närliggande Fridhemsplan och Kungsholmstorg erbjuder all tänkbar service. Det finns ett flertal busslinjer runt knuten och T-bana med endast ett par minuters promenad. Boendeparkering finns på Kungsholmen.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL- Trevlig hall med rymd. Här kan du hänga in ytterkläderna i skjutdörrsgarderoben med spegeldörrar. Väggar i sober nyans och ekparkett på golvet.

VARDAGSRUM - Klassiskt vardagsrum med sjöutsikt och tidstypisk funkis såsom generös takhöjd, stora fönster och ett rymligt rum som har plats för såväl sittgruppen som matbordet. Det höga fria läget ger ett fint ljusflöde och utsikten är vacker snett ner mot Riddarfjärdens glittrande vatten. Smakfull nyans av grått på väggarna och vacker mörkbrun ekparkett med fiskbensmönster.

KÖK – Påkostat och fräscht med stilrena ljusa materialval på köksinredningen och massiv stor stenskiva med en integrerad diskho. Genomtänk funktion med nyttjande av köket på båda sidor med goda arbetsytor och bra förvaring. Det finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Köket har ett fint trägolv och ljusa väggar. 

SOVRUM  - Harmoniskt sovrum med en snygg glasvägg och skjutdörr samt  en dörr från vardagsrummet, vilket gör  att sovrummet kan användas ostört. Om du hellre vill använda rummet som matplats eller kontor så är det också möjligt.

SOVALKOV- Här kan du sova i godan ro. Alkoven rymmer en dubbelsäng och har ett draperi för avskildhet, en rumsavdelare går också att sätta dit.

BADRUM - Detta fräscha badrum rymmer det du behöver med bra duschhörna, handfat, handdukstork och wc. Helkaklade vita väggar och golvklinkers.

 

bostadsfakta

Lägenhetsnummer: 18 / 1402

Pris: 3 750 000 krAvgift: 1963 kr Inkl Värme, vatten, kabel-TV, bredbandAntal rum: 2 rum och kökBoarea: 43 Kvm, enligt föreningen

Andelstal förening: 3,43678 %Andelstal avgift: 3,43678 %

Överlåtelseavgift: 1190 kr, betalas av säljarenPantsättningsavgift: 476 kr

Pantsättning: Bostaden är inte pantsatt

Tillträde: Flexibelt, snabbt tillträde möjligt.

Driftskostnad:
275 kr/mån, varav
El: 275 kr

Baserat på 2 personer i hushållet.
Kostnad för försäkring tillkommer.

byggnad

Byggår: 1934Uppvärmning: BergvärmeHiss: Ja.

föreningen

HSB:s Biggaråträdet nr 197

Allmän Beskrivning

Bigarråträdet 197 är en äkta förening som bildades 1982 och har 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

John Ericssonsgatan 5, en liten välskött och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening med endast 22 lägenheter. Den förvaltas av HSB i Sthlm Bigarråträdet 197. Denna del av Kungsholmen har fått gatunamn efter kända svenska vetenskapsmän och uppfinnare, förutom John Ericsson finns här gator som lånat namn av exempelvis Polhem och Scheele. Kvarteret, heter detsamma som bostadsrättsföreningen, Bigarråträdet. Många kvarter i omgivningen har botaniska namn. Förmodligen beror det på att här tidigare fanns flera stora och välförsedda trädgårdar som t.ex. greve Pipers ”för sin tid prydligaste och förnämsta trädgård med klippta häckar, orangerier och springbrunnar”.

Föreningen har också en trädgård, tillräckligt stor för att den som så vill kan få en egen liten odlingslott. Gemensamt finns en gräsmatta (för t.ex. krocket eller badminton), en prydnadshäck, två sittgrupper och en grillplats. Alltsammans med Riddarfjärden i fonden mot söder. Grillen används flitigt under sommaren, färska hallon och rabarber finns i mängd.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåning. Avgiftsänkningar har gjorts. Under året har årsavgifterna varit oförändrade enl senaste Åresredovisning 2019.
Fastigheten är i gott skick.

Underhållsåtgärder:
2019 - Genomfört planerat underhåll: Energideklaration, mangel bytt, medlemmarna har själva vid behov isolerat fönster med tätningslist, riktning/justering av port på
gatuentré, skapande av arbetsgrupp för att rådgöra styrelsen i hur en underhållsplan lämpligast upprättas samt därefter hur den kan skapas
2018 - Taksäkerhet, skorstensplattformar, räcken och brygga installerades, injustering radiatorsystem, byte ventilinsatser/packboxar, OVK besiktning och brandskyddskontroll
2017 - Hissmodernisering
2016 - Miljöförvaltningens inspektion av föreningens egenkontroll, renovering av balkongräcken
2015 - Renovering trapphuset, målning av tak, väggar och räcken
2013 - Gården upprustas med nytt trädäck i lärkträ och omläggning av Ölandssten, ny tvättmaskin i tvättstugan
2012 - OVK besiktning och brandskyddskontrol, radonmätning med resultat på värde ligger lägre än riktvärdet 200 Bq/m3. Högsta uppmätta årsmedelvärdet 50 Bq/m3
2011 - Bergvärmeinstallation och Fortums fjärrvärme stängs av
2009 - Ommålning av husets alla fönsterbågar utvändigt, upprustning av granntomernas innergårdar med uppsättning av gemensam gårdsbelysning, energideklaration
2008 - Gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget gällande Internetaccess och/eller IP-telefoni för samtliga lägenheter, sophus placerades på husets framsida,
expansionskärl, pump och reglage för fjärrvärme byts ut och sopväxlaren nedmonteras samt sopnedkasten plomberas samma år
2006 - Elvärmekabel i rännor och stuprör monteras
2001 - Ny tumlare i tvättstugan, ena tvättmaskinen byts ut, ny avfuktare och takfläkt i torkrummet, klinkersgolv i båda rummen
2000 - Fasadrenovering
1998 - Taket läggs om, torkvinden säljs och ny vindslägenhet
1995 - Sammanslagning av lgh 22 och 23
1991 - Stambyte
1987 - Byte av elstigar
1986 - El-byte och Kabel-TV
1984 - Ombyggnation av sophantering, tvättstuga/torkrum
1982 - Fjärrvärme
1975 - Fasadrenovering

Medlemskap i HSB krävs. Årsavgift 200 kr (2021)
TV-operatör är ComHem
Fast telefoni och internetleverantör är Bredbandsbolaget
Köparen ska kunna styrka sin avsikt att bo permanent i samband med överlåtelsen, se hemsida je5.se för blankett

 

omgivning

Detta är ett mycket eftertraktat läge på Kungsholmen intill Norr Mälarstrand. Vackra promenadstråk längs Riddarfjärden med vatten och grönska samt Rålambshovsparken med båt- och badplats en bit bort. Dessutom finns båtbryggor och strandpromenad runt hela Kungsholmen. Flertalet lekparker i området som Pontonjärparken och Kronobergsparken. 

SERVICE
Längs Norr Mälarstrand hittar ni populära restauranger och caféer som Mälarpaviljongen, The Green Queen, Trattorian, Petite France, NEWT och Strandbageriet. Det är nära till Kungsholmstorg med all dess service och kommunikationer. 

KOMMUNIKATIONER
Ett flertal busslinjer inom promenadavstånd samt tunnelbana. Gångavstånd till city med Centralen och  Arlanda Express. För den bilburna ligger Kungsholmen bra till för att nå E4:an på några minuter. Kring denna adress är parkeringsmöjligheterna goda. 

PARKERING
På gatorna och längs med vattnet råder det boendeparkering. Nyligen har parkeringsplatserna längs med Norr Mälarstrand optimerats och därmed är det numera relativt lätt att få en plats.

John Ericssonsgatan 5, 4tr
2 rum och kök
43 kvm boarea
1 963 kr/mån
3 750 000 kr

Visningar
Kontakta mäklaren för visning

Budgivning pågår
Visa budlistan

Ansvarig fastighetsmäklare

  Intresseanmälan


   Vill du veta slutpriset?
   För information om hur Karlsson & Uddare behandlar dina personuppgifter, se denna sida.

    Visningsanmälan

    Anmälan avser två personer.
    Är ni flera i ett sällskap ber vi er att göra två bokningar.    För information om hur Karlsson & Uddare
    behandlar dina personuppgifter, se denna sida.