3

Saltsjöbaden - Ljuskärrsberget

 • Dela med andra

Påkostad trea med gavelläge och balkong i fritt söderläge!

Välkommen till en påkostad och yteffektiv trea om 63 kvm med insynsskyddat gavelläge och balkong i bästa läge. Hela bostaden präglas av fina materialval med bl a marmor, mässingsdetaljer samt kalkstensgolv. Stilrent kök med full utrustning i öppen planlösning med vardagsrum. Stort badrum, hall med goda förvaringsmöjligheter. Två bra sovrum varav ett med platsbyggd garderobsvägg. Genomgående vitlaserad ekparkett och sobra färgval. Solig och insynsskyddad balkong i bästa sydvästläge med fri utsikt över hustaken bort mot trädtoppar. Trivsam planlösning med stora sociala ytor. Populärt område för alla åldrar. I området finns förskola och på kort gångavstånd finns även flertal skolor. I närområdet finns stort naturreservat. Närhet till allt man behöver samt hav och natur. Bilfria innergårdar med plats för lek och umgänge. Bredband, IP-telefoni och kabel-TV ingår in avgiften. Välkommen till en bostad som måste upplevas på plats!

Ljuskärrsvägen 37
3 rum och kök
63.3 kvm boarea
3 259 kr/mån
2 495 000 kr

Visningar
söndag 28 november
KL 11:00 - 11:45
Boka visning

BESKRIVNING

bostadsfakta

byggnad

föreningen

OMGIVNING

beskrivning

Påkostad och yteffektiv lägenhet belägen på populära Ljuskärrsberget. Mycket bra och bekvämt läge i området med närhet till både områdets förskola, garage och tvättstuga. Kort gångavstånd ner till tågstation och Saltsjöbadens centrum. Balkong i bästa solläge med fri utsikt över hustaken bort mot trädtoppar. Ett mycket trivsamt hem för dig som vill bo bekvämt och modernt.

HALL: Välkomnande hall med nylagt kalkstensgolv. Goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor i garderobsvägg. Öppen planlösning mot det ljusa vardagsrummet.  

BADRUM: Stort och påkostat badrum med klinkergolv i marmor med golvvärme och kaklade väggar i vitt, inbyggt badkar med duschvägg i glas och takdusch. Handfat på marmorskiva med kommod, wc och tvättmaskin med arbetsskiva ovan samt förvaring i väggskåp. Praktiskt vädringsfönster. 

SOVRUM: Större sovrum som man når från vardagsrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Heltäckande matta i ull och målade väggar i sober färg som matchar garderobsväggen. Insynsskyddat läge med utsikt över tak. 

VARDAGSRUM: Stort härligt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Här ryms både större soffa, soffbord, tv-möbel och andra förvaringsmöbler. Utgång till solig balkong. 

BALKONG: Solig och insynsskyddad balkong i sydväst med fri utsikt över hustaken. Här ryms balkongmöbler och det finns plats för blommor och växter. En markis finns att dra ut under soliga dagar. 

KÖK: Modernt och stilrent kök i öppen planlösning med vardagsrum. Köksluckor och fronter i mörkgrått med integrerade handtag i guldfärg. Bänkskiva i marmor. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, spisfläkt, rostfri diskmaskin (Miele) samt kyl/frys (side-by-side, Bosch, 2021) i rostfritt. Sänkt tak som är målat i mörk färg som köksluckorna med snygga spottar som ger ett fint ljus. Matplats med plats för flera sittande gäster. 

SOVRUM: Det lite mindre sovrummet som nås från köket via praktisk skjutdörr. Här har man utsikt mot den mysiga innergården. Fin fondvägg under platsbyggda förvaringsskåp. Detta rum är ett perfekt barnrum alternativt arbetsrum/gästrum.

bostadsfakta

Lägenhetsnummer: 3722 / 1102

Pris: 2 495 000 krAvgift: 3259 kr Inkl Bredband och kabel-tv
Ingår ej i avgift: Hushållsel och gemensam el
Antal rum: 3 rum och kökBoarea: 63.3 Kvm, enligt föreningenEnligt lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 2 rum och kök men disponeras idag som 3 rum och kök.

Andelstal förening: 0.18377 %Andelstal avgift: 0.18419 %

Överlåtelseavgift: 1190 kr, betalas av köparenPantsättningsavgift: 476 kr

Pantsättning: Bostaden är pantsatt

Driftskostnad:
943 kr/mån, varav
El: 782 kr
Försäkring: 161 kr

Baserat på 5 personer i hushållet.
Driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på pris och förbrukning.

byggnad

Byggår: 1972Uppvärmning: BergvärmeHiss: Nej. Ventilation: MekaniskFörråd: Externt förråd i källaren

Energideklaration:
Utförd 2017-12-07
Energiklass: D

föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1

Ljuskärrsberget är ett omtyckt bostadsområde av såväl yngre som äldre. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer 13 gårdar. Varje gård har gräsytor med utrymme för lek och utomhusgemenskap, sittmöbler, grill samt rabatter som sköts av de boende på gårdarna

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby:1 och Tattby:2. Föreningen har 471 lägenheter upplåta med bostadsrätt (1-5 rum och kök) samt 14 lokaler med hyresrätt varav en hyrs ut till förskola. I föreningen finns även 3 tvättstugor, 2 övernattningslägenheter, gemensamhetslokal samt fastighetskontor.

Förskola: I området finns förskolan Fyren, som sedan juni 2019 drivs av Unike förskolor.

Parkering: I området finns flera parkeringsdäck med garage som möjliggör p-platser ute på däck samt i garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för 250 – 400 kr/månad. Kö kan förekomma. Det finns även flera besöksparkeringar som betalas via p-automat. Föreningen har även några laddstolpar för el-bil (se mer info på föreningens hemsida)

Förråd: Varje lägenhet har ett källarförråd i samma eller närliggande hus. Extraförråd finns att hyra i mån av tillgång.

Bredband/TV: Föreningen har ett kollektivt ”Trippelplay”-avtal som ger de boende IP-telefoni abonnemang, 100/100 bredband och Kabel-TV (basutbud), vilket ingår i månadsavgiften.

Hushållsel: År 2014 infördes individuell elmätning i syfte att minska elförbrukningen och spara pengar och miljö. Elmätningen följer lägenheten. För hushållsel tillämpas dels sk lägenhetsel och sedan tillkommer även sk gemensam el. Dessa belopp är obligatoriska och läggs på avgiften varje månad. De kan komma att öka eller minska beroende på månad och förbrukning. Föreningen upphandlar alltså hushållselen gemensamt och debiterar sen varje lägenhetsinnehavare för deras respektive förbrukning. Debiteringen sker med 6 mån förskjutning och vid lägenhetsförsäljning följer elförbrukningen med köparen. 

Juridiska personer tillåts att köpa lägenhet i området efter godkännande av styrelsen.

Utförda renoveringar och viktiga händelser:
2010 installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt  genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm. 

2012 friköptes tomten från Nacka kommun och föreningen äger den mark som bostadshusen står på. Det gör att vi inte behöver oroa oss för höjda tomträttsavgifter i framtiden. 

2013 genomfördes bl.a. spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK-besiktning på samtliga lägenheter och förskola. 

2014 Sortering av hushållsavfall infördes hösten 2014 då även nya sopbehållare installerades.

2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering

2019 - Fortsatt dräneringsjobb och successivt byte av taken

2021 har styrelsen bland annat budgeterat för följande åtgärder:

 • Grovstädning av trapphusen
 • Uppfräschning av föreningslokalen
 • Rör i källarförråden byts
 • Garagen sopas och p-rutor målas
 • Takarbeten
 • Wi-Fi i gästlägenheterna
 • Altandörrar byts ut kontinuerligt
 • Kompletterande belysning längs Bygatan
 • Trädvård, byte av några gamla körsbärsträd

Se gärna mer på föreningens hemsida: www.brfljuskarrsberget.se

omgivning

Saltsjöbaden grundlades i slutet på 1800-talet när förmögna Stockholmsfamiljer bebyggde området med sommarvillor. I Saltsjöbaden är det alltid nära till skog och vatten samtidigt som det går snabbt att ta sig in till stan, ca en kvart med bil från Saltsjöbadens Centrum till Slussen. Närmaste station är Tippen. 

I Saltsjöbadens Centrum finns två matbutiker, Systembolag, Apotek, blomsterbutik, flera restauranger och caféer, ett flertal butiker och bibliotek samt gym. Ett anrikt bageri med café, Kringelgården, och det mysiga caféet i gamla Handelshuset finns i Neglinge. Vid hamnen finns två fina hotell - Vår Gård och Grand Hotel - och ett par restauranger, bland annat Holmen som ligger ute på bryggan och är fullsatt ljumma sommarkvällar.

I Saltsjöbaden finns många fritidsaktiviteter för både stora och små om både sommar och vinter. Stor, fin idrottsplats med fotbollsplan, dansstudio, tennishall (och sommartid utomhusbanor på Strandpromenaden), ishall och flera gym. Fina spår i skogarna för promenader och jogging. KSSS ordnar seglingskurser och tävlingar i hamnen. Saltsjöbaden har även en egen golfklubb med en 9-hålsbana och en 18-hålsbana. Här finns fina spår för längdskidåkning vintertid. Vintertid tillbringas även många fina dagar i den egna Slalombacken.

Ljuskärrsvägen 37
3 rum och kök
63.3 kvm boarea
3 259 kr/mån
2 495 000 kr

Visningar
söndag 28 november
KL 11:00 - 11:45
Boka visning

Ansvarig fastighetsmäklare

  Intresseanmälan


   Vill du veta slutpriset?
   För information om hur Karlsson & Uddare behandlar dina personuppgifter, se denna sida.

    Visningsanmälan

    Anmälan avser två personer.
    Är ni flera i ett sällskap ber vi er att göra två bokningar.
    För information om hur Karlsson & Uddare
    behandlar dina personuppgifter, se denna sida.