Välkommen att köpa bostad genom oss

För oss handlar en bostadsförsäljning om mycket mer än bara läge och kvadratmeter. Vi engagerar oss i alla de steg som leder till en lyckad affär där du som köpare får maximal service i form av högsta tänkbara kompetens, bästa möjliga bemötande och ett engagemang som aldrig sinar.

Behöver du en värdering av din bostad? Vi hjälper gärna till!

1

Söka bostad

Det är mycket som ska klicka, både rent praktiskt och känslomässigt, för att en bostad ska kännas rätt för just dig. Vilka bostadskriterier är viktigast? Och vilket område passar bäst för dig och dina behov? När du avgränsat dina sökkriterier uppdaterar vi dig gärna via e-post om våra aktuella försäljningar som matchar dina önskemål.

Vill du även passa på att få en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad redan i detta skede, hjälper vi gärna till med det.

2

Visning

Som potentiell köpare gäller det att vara observant under visningen. Det är köparens ansvar att införskaffa tillräcklig information för att kunna fatta ett bra beslut. Passa på att fråga mäklaren om fastighetens skick, föreningens ekonomi eller eventuellt annat som du känner dig osäker på – vår ambition är att alltid kunna svara redan på plats.

3

Bolån och lånelöfte

Har du finansieringen för ditt kommande bostadsköp ordnad? Vi stämmer alltid av med intressenter att dessa bitar är på plats, redan före en eventuell budgivning. Prata med din bank om vilka villkor som gäller för just ditt lånelöfte, och under hur lång tid det gäller. Vill du så förmedlar vi gärna erfarna och tillförlitliga bankkontakter.

4

Budgivning

Vi använder oss av öppen budgivning, där säljaren och alla budgivare får löpande information om inkomna bud via telefon, mail eller sms. I de allra flesta fall har du som budgivare möjlighet att följa budgivningen i realtid på nätet. Ett högsta bud är dock inte alltid garanti för att få köpa det aktuella objektet, utan säljaren har rätt att bestämma vem som får köpa. I enlighet med Fastighetsmäklarlagen (2011:66) redovisar vi alltid buden i en budgivningslista efter avslutad affär.

5

Köparens ansvar

Som köpare har man undersökningsplikt av den bostad man köper. Det innebär i korthet att säljaren inte ansvarar för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Särskilt uppmärksam bör man vara på fuktskador i kök och badrum – titta efter läckage under diskbänken, kontrollera golvfallet i våtrum och iaktta utseendet på installationer för vatten och avlopp. Vid köp av fastighet har man en mer långtgående undersökningsplikt. Vid behov bör sakkunnig anlitas för att fullgöra undersökningsplikten.

6

Kontraktskrivning

När budgivningen är avslutad träffas säljare, köpare och mäklare på vårt kontor för att upprätta köpekontrakt och andra handlingar som krävs. Först efter det att båda parter undertecknat avtalet räknas det som bindande. Vanligtvis utgör handpenningen 10% av köpeskillingen och betalas till vårt klientmedelskonto inom en vecka efter kontraktsskrivningen.

7

Tillträde

Tillträde sker efter överenskommelse mellan köpare och säljare. På tillträdesdagen träffas köpare, säljare och mäklare igen på vårt kontor. Då betalas resterande del av köpeskillingen och eventuella lån löses – vi hjälper till med all administrering runt detta. Efter det att nycklarna överlämnats till dig som köpare är affären avslutad och din nya bostad redo för inflytt!

Vi letar åt dig!

Anmäl dig till vårt kundregister här så får du mail av oss när det du är intresserad av finns till salu.